Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2020 11:44 - Куартараро с дебютна победа в първия старт в MotoGp
Автор: beartooth Категория: Спорт   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2020 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пилотът на Petronas Yamaha SRT Фабио Куартатаро записа първата си победа в MotoGp в първото състезание за сезона на испаската писта "Херес". Френския пилот се възполва от грешките на своите съперници и с безгрешното си каране заслужено успя да триумфира за пръв път в кралския клас. Той стана първия френски пилот, спечелил състезание в този клас от 1999 година насам.
На старта на надпреварата поведе Винялес, следван от шампиона Марк Маркез и Джак Милър. Фабио остана четвърти, а отпред Маркез атакува пилота на заводската Yamaha за първото място, но допусна грешка и потъна назад в класирането. Това позволи на Винялес да поведе, но допусна две грешки, които позволиха на Милър и Куартараро да го изпреварят. Така пилотът на Pramac Ducati поведе, но след обиколка бе изпреварен на последния завой от Фабио и така пое лидерската позиция и я задържа до края на състезанието. В същото време, Маркез направи страхотно каране и успя да изпревари много пилоти и се озова на третото място, но катастрофира тежко на трети завой и получи травма и не се знае дали ще стартира следващата седмица. Заради технически проблем отпадна и Валентино Роси, а топ пилоти като Алекс Ринс и Кал Кръчкоу не стартираха заради тежки падания в предишните сесии. В края на напдпревата Винялес изпревари Милър, а той остана до четвъртото място, защото бе изпреварен от Андреа Довициозо, който от шесто място успя да се добере по последното място на подиума, изпреварвайки Франко Морбидели от втората Yamaha Petronas SRT, както и пилотите на Pramac Ducati Франческо Баная и Джак Милър и така се добра до тази позиция, която бе максимума, имайки предвид характеристиките на трасето и проблемите на мотора на Ducati. 
Топ 10 бе допълнен от Милър с Pramac Ducati, Франко Морбидели, Пол Еспaргаро с КТМ, Франческо Баная, Мигел Оливейра (KTM Tech 3), Тааки Накагами (LCR Honda), a послените точки отидоха при Йохан Зарко (Avintia Ducati), Алекс Марез (Repsol Honda), Брад Биндър с втория заводски КТМ, Тито Рабат (Avintia Ducati) и Брадли Смит с Априлия.
Други отпаднали освен Роси и Маркез бяха Алейш Еспaргаро (Aprilia), Икер Лекуона (KTM Tech 3) и Жоан Мир (Suzuki).
Следващият старт е 26 юли отново на същата писта като гран при на Андалусия.





Тагове:   Yamaha,   Honda,   Suzuki,   Spain,   aprilia,   Michelin,   MotoGP,   KTM,   Ducati,   fabio,   jerez,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: beartooth
Категория: Спорт
Прочетен: 35448
Постинги: 34
Коментари: 0
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930