Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2020 21:58 - Обзор на състезанието за голямата награда на Австрия във Формула 1
Автор: beartooth Категория: Спорт   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2020 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сезон 2020 във Формула 1 започна с много екшън и драма. Въпреки късното си начало и липсата на публика, на австрийското трасе се случиха много обрати и крайното класиране беше изключително приятно. 
В квалификацията нямаше изненади за първите 2 места, които бяха заети от пилотите на Мерцедес със голяма разлика, нетипична за тази писта. Голямата изненада поднесоха Ландо Норис и Серхио Перез, които се класираха на 4-та и 5-та позиция. Голямо разочарование беше отбора на Ферари, където Себастиан Фетел не можа да влезе в Q3 и остана на 11-то място, а Шарл Льоклер се добра едва до седмото място. Съшо разочарование бяха и отбора на Алфа Ромео, които бяха на 18 и 19-та позиция, зад тях бе само новия пилот на Уилямс Никлас Латифи.
Състезанието бе драматично още от самото начало.  Час преди старта на надпреварата световния шампион Люис Хамилтън бе наказан с 3 места назад заради игнориране на жълти флагове в края на квалификацията. Преди старта пилотите излязоха с фланелки с послания против расизма, а част от тях застанаха на коляно при изпълнението на австрийския национален химн.
Температурана на въздуха преди старта бе 27-28 градуса, а на пистата- почти 54 градуса.
На старта Ботас повече чисто пред Верстапен, а отзад Алекс Албон  успя да изпревари Ландо Норис, а Шарл Леклер преследваше Серхио Перез. Топ 10 долълваха Ланс Строл и Себастиан Фетел. 
В обиколка номер 12 Макс Верстапен получи повреда в своя болид и спря в бокса и отпадна от борбата, последван скоро от Ланс Строл и Даниел Рикиардо. които също имаха проблеми.
Хамилтън записа най-бързия тур в 20-тата обиколка на състезанието и доближи Ботас на 6 секунди. Алекс Албон бе трети, а Грожан се завъртя на пистата, но успя да продължи. Не такъв беше късмета на неговия съотборник, който излетя също от пистата и отпадна заради проблем със спирачките. Заради това излезе на трасето кола за сигурност. Всички, които влязоха в бокса сложиха гуми хард, само Серхио Перез сложи медиум. 
В обиколка номер 30 сейфти кара се прибра в пита. Себастиан Фетел се опита да изпревари Карлос Сайнц, но се завъртя и отиде на предпоследно място, докато напред Ботас уверено водеше пред Хамилтън и Албон. Отпадането на Джордж Ръсел доведе до нова кола за сигурност, която след това се появи при изхвърчане на една от гумите на болида на Кими Райконен. 
В 60-тия тур състезанието се рестатира и тайландския пилот на Ред Бул атакува шампиона Хамилтън, но се удариха,  в резултат на което британеца бе наказан с 5 секунди, а Алекс Албон отпадна няколко обиколи по-късно заради повреда. Серхио Перез също получи наказание заради опасно излизане от бокса. Валтери Ботас спечели заслужено състезанието в Австрия, първо на тази писта за годината. Пилотът на Ферари Шарл Льоклер успя да стигне до второто място след наказанието на пилота на Мерцедес, а за пръв път на подиума се качи младия пилот на Макларън Ландо Норис. В края на състезанието отпадна и Даниил Квят след като спука гума.
Пилотът на Макларън успя да запише и най-бързата обиколка в надпреварата, заради която успя да стигне до подиума.
Доста добро начало за този странен сезон 2020 и дано наблюдаваме още такива битки и интересни моменти до края на годината!
Крайно класиране в първото състезание за сезона във Формула 1:
1. В. Ботас- Мерцедес (25 т.)
2. Ш. Льоклер - Ферари (18 т.)
3. Л. Норис- Макларън- Рено (16 т.)
4. Л. Хамилтън- Мерцедес (12 т.)
5. K. Сайнц- Макларън- Рено (10 т.)
6. С. Перез- Рейсинг Поинт- Мерцедес ( 8 т.)
7. П. Гасли- Алфа Таури- Хонда ( 6 т.)
8. Е. Окон- Рено ( 4 т.)
9. А. Джиовинаци- Алфа Ромео- Ферари ( 2 т.)
10. С. Фетел- Ферари ( 1 т.)
11. Н. Латифи- Уилямс- Мерцедес ( 0 т.)






Тагове:   Mercedes,   Ferrari,   renault,   AUSTRIA,   f1,   Vettel,   Red Bull,   Formula 1,   hamilton,   leclerc,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: beartooth
Категория: Спорт
Прочетен: 35143
Постинги: 34
Коментари: 0
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031